Модерниот свет во кој живееме

Денес, повеќето од нас се дебели – две третини од возрасните се со прекумерна тежина или дебели, а така се и една четвртина од нашите деца.

Задушувачката маса на маснотии во нашите тела, посебно околу нашите органи, го уништуваат нашето здравје и ги скратуваат нашите животи.

Прекумерната телесна маса и дебелината директно влијаат на развојот на срцеви заболувања и дијабетес тип 2, додека стапките на мозочни удари и канцери рапидно се зголемуваат.

Ова не е наградата за нашата мрзливост и алчност, ова е производ на модерниот животен стил што ни’ избега од контрола, постојано брзаме некаде, грицките во рака, крцкави хамбургери за ручек пред компјутер или убаво спакувани инстант оброци за пред телевизор.

Прехамбената индустрија агресивно рекламира инстант оброци, газирани пијалоци и разни грицкалици преполнети со вештачки шеќери и масти, убедувајќи не’ дека ги заслужуваме тие задоволства.

И еве веќе сме во фаза кога диетите не помагаат, можете да ги симнете килограмите за 12 недели, но пак се враќаат. Веќе сме вградиле отпор за гладување и нашите тела складираат масти кога прегладнуваат.

Не можеме сами да се бориме против ова зло, треба да се едуцираме себеси и нашите деца за вистинската храна а властите ќе треба да дејствуваат со дополнителни даноци и ограничувања на промоцијата на таквата храна и пијалоци.

Не можеме да ги натераме властите да ги превземат потребните мерки, но за да ние ви помогнеме ја направивме за вас програмата “Твојата храна, твое здравје” (или скратено “ТХТЗ”).

ТХТЗ програмата е базирана на долгогодишно искуство и научни истражувања. ТХТЗ програмата ќе ви овозможи без гладување како во диетите, без напорно вежбање како во фитнес програмите, туку со индивидуален пристап, анализа и едукација да ја вратиме енергијата, да го забрзаме метаболизмот и да го изгубиме вишокот на наталожените масти во организмот. За бесплатна консултација пријавете се тука:

Закажете бесплатна консултација

Тel., Viber, WhatsApp: 
+ 389 71 307703
email: thtz.info@gmail.com
%d bloggers like this: